Tips voor een badkamer renovatie in 2019

By

De renovatie van de badkamer kan moeilijk lijken. Proberen een bestaande indeling opnieuw in te richten kan een uitdaging zijn. Soms is het zelfs verleidelijk om heel je badkamer leeg te halen en opnieuw te beginnen.

Maar vrees niet, vandaag gaat Riluxa de beste tips en trucs onthullen om je badkamer soepel te verbouwen. Riluxa is de grootste Corian (een speciaal materiaal) Badkamer meubels producent van Europa. Ze hebben wasbakken, douchen echt alles wat een badkamer nodig heeft in hun assortiment. Ook produceert Riluxa op maat gemaakte badkamer meubels voor architecten, professionals en particulieren. Dus onthoud deze tips en pas ze toe!

Goed plannen

Vermijd onnodige wijzigingen aan uw bestaande sanitaire voorzieningen – hoe minder aanpassingen u maakt, hoe lager uw sanitairkosten zullen zijn. Als u toch een aantal belangrijke elementen moet verplaatsen, houd dan in ieder geval het toilet zo dicht mogelijk bij de bestaande grondleiding om deze aan te sluiten.

Zodra het ontwerp is voltooid, moet je het niet meer veranderen, maar voordat je een contract ondertekent moet je het eerst laten zien aan een elektricien, tegelzetter en andere aanverwante vakmensen om ervoor te zorgen dat zij geen problemen zien die hun deel van het project kunnen belemmeren.

Voldoende opslagruimte

“Niets kan een mooie nieuwe ruimte sneller verpesten dan rommel, dus vergeet niet de badkamer op te bergen – onze functie zit vol met handige oplossingen” vertelt Riluxa. Gebruik opbergmeubels en manden om alles uit het zicht te houden (behalve uw chique toiletartikelen natuurlijk).

Ingebouwde meubels bieden de mogelijkheid om een gecoördineerde afwerking te bereiken, maar het moet wel vanaf het begin worden gepland. Vrijstaand en modulair meubilair biedt meer flexibiliteit en kan worden toegevoegd nadat het sanitair is geplaatst. Modulaire meubelen kunnen ook aan de wand worden gemonteerd, zodat de ruimte effectief kan worden benut in rommelige ruimtes in de badkamer.

Lees ook: Why is Tafelzeil the best way to protect your table from stains?

Houd het eenvoudig

Houd het ontwerp eenvoudig in uw badkamer renovatie en vermijd bochten, stappen, sierlijke decoratieve lijsten en niet-essentiële details of ornamentatie. Hoe eenvoudiger het ontwerp, hoe goedkoper het zal zijn om uit te rusten.

Leidingen verbergen

Vraag uw loodgieter om, voor een schone uitstraling, het leidingwerk en de diensten in vloeren, plafonds en boksen zoveel mogelijk te verbergen. Dit maakt ook het betegelen en leggen van vloeren veel gemakkelijker. Zorg er echter wel voor dat vitale onderdelen toegankelijk zijn in het geval van een lek.

Als u een vrijstaand bad op een afstand van de wanden plaatst, kunt u het bad op een sokkel optillen en de leidingen eronder verbergen.

Ventilatie

Veel gevallen van vocht zijn te wijten aan condensatie. Een badkamer is van nature vochtig en dampig, installeer daarom adequate ventilatiesystemen (zoals een afzuigventilator) om het vocht tot een minimum te beperken.

Als uw badkamer houten ramen heeft, is een raamvacuüm dat condenswater kan opzuigen van onschatbare waarde om snel van het water af te komen dat de kozijnen kan verrotten (als u daar moeite mee heeft, raadpleeg dan onze gids voor het omgaan met houtrot.

Conclusie

Bij een badkamer renovatie zijn er veel factoren waar je op moet letten. Als je dit artikel goed hebt doorgelezen dan vertrouw ik dat jij een mooie badkamer gaat krijgen. Voor vragen of als je graag hoge kwaliteit badkamer meubels wilt kopen, kan je contact opnemen met Riluxa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News